Saturday, May 28, 2011

Let's have dinner














my dinner tonight...
KENYANG!!! ^_^

~BYE~

List of bad ways to wake up

- too hot
- when someone else wakes u up
- when u wake up and realise u're already late
- after a good dream n u can't sleep again ~_~
ok that's all

~BYE~

Friday, May 27, 2011

I really














need to go to the gym, work out kat rumah sorang agak bosan,
yeah I know it's quite boring, macam lonely je kan.
ohh~i need a friend, LOL
So, i plan this june i'm going back to the gym, semangat!!
^_^

~BYE~

Fuck you

pimple!!!
you everywhere!!!
i hate you!!!!

~BYE~

Do u know what i really HATE

people who are angry all the time!! why are u so angry!!
what's happen to u to make u like this!!
Don't u just wanna grab their shoulders and try to shake it out and
tell them to GROW UP!! life to short to complain about everything!!
Yeah i know!! im a massive hypocrite writing this ~_~
but for the time being,
im happy~

BYE~

Thursday, May 26, 2011

Where are you???

where have u gone, where are u going, what have u become...
I hate not knowing it...i miss u... ~_~

Wednesday, May 25, 2011

Do u ever feel like...


you're always looking at things but never really seeing them?
And do you ever feel like you're constantly missing out on something that everyone else is seeing?
Or is that just me.... ~_~
I hate this feeling...damn it~

~BYE~

Love yourself~


At the end of the day, the only person you'll always have is yourself. Sure, other people might tell you that they love you, they probably even mean it at some point too, but nobody sticks around forever. Husbands and wives divorce each other every day, and they all thought their marriages were forever. Over the course of a life you'll have different friends, different partners, different everything. Even familys change.....

So, the only constant you have in your life is you. People say you live until you die, and the way I see it, the only thing constant in your life is that you're alive. And as long as you're alive you're going to be you. So you should look after yourself, have your own back because at the end of the day , you're all you have......

That doesn't mean you should act selfishly though. I still believe in treating others as I'd like to be treated, and I can hardly bring myself to abuse anyone, if anything I'm a bit of a doormat. I love my friends and family, I'd do anything for them. I just ... when I'm alone in my bedroom I can't help but feel like I'm the only one I can trust. I don't mind, that though.
So, at least for the night, I give up on everyone and I'm just going to go curl up in bed and my guitar. Goodnight.....

~BYE~

Tuesday, May 24, 2011

penat giler mengecat rumah~
=.=

bye!!

Saturday, May 21, 2011

Jom Bowling

Bowling lagi jom!!
Location : ampang superbowl Metropoint kajang

cam biase gaya seorang pemenang!!jiahahahahah!!

hari ber-bowling bersama ibu tersayang dan kakak ku yg tak terer..jiahahah!!


dah penat men bowling..bergaya plak ye mak~hahaha~
dah kalah kan...huhu~ :P


kakak ku pon kalah..hahahah~

senyuman kemenangan dan senyuman kekalahan..jiahahahah!!

bye!!

Monday, May 16, 2011

Chasing Cars

This song makes me cry :')

"Chasing Cars"


We'll do it all
Everything
On our own

We don't need
Anything
Or anyone

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me and just forget the world?

I don't quite know
How to say
How I feel

Those three words
Are said too much
They're not enough

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me and just forget the world?

Forget what we're told
Before we get too old
Show me a garden that's bursting into life

Let's waste time
Chasing cars
Around our heads

i need your grace
to remind me
to find my own

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me and just forget the world?

Forget what we’re told
Before we get too old
Show me a garden that's bursting into life

All that I am
All that I ever was
Is here in your perfect eyes, they're all I can see

I don't know where
Confused about how as well
Just know that these things will never change for us at all

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me and just forget the world?

Saturday, May 14, 2011

Bowling~



Jom men bowling!! ^_^
location: Alamanda

senyum dapat 2 strike!!hahaha!!

naela n tiela..nasib je korang menang 1st game..jari aku sakit..haha!!


razi n naela..

^_^


Tuesday, May 10, 2011

accident!!!!!!




HOH!!
tak pasal-pasal berpusing segala-galanya..

cerita nya bermula~
aku baru balik dari putrajaya jam 4 pagi
sampai kat traffic light depan masjid seksyen 8,
ada kereta kancil kat sebelah aku..
driver dia awek tu...sebelah awek tu bf die kot..belakang ade mamat tido plak..
lepas tu traffic light hijau..aku jalan lahh..
macam biasa lahhh aku ni pemandu berhemah..bawak slowww je mcm org tua,, :P
si awek yang bwk kancil ni..bedesuppppp laju..nk g mane ntah laju kul 4 pagi ni..
lepas daripada shell ada traffic light..dan-dan hijau plak..
awek tadi tekan myk kaw2 la jawabnye..laju gilerr..
aku kt belakang tgk jeee~
lepastu..ada pulak moto dari arah jalan kilang menuju ke tasik cempaka..
dia ponnn lajuuu..baget tak ada kereta kot kul 4 pagi ni...traffict light merah dia bantai laju gakkk~
aku tgk LIVE nehhh~dalam hati aku.."HAH...NI KENA NIII,,KENAAAA..KENAAAA!!!"
GEDEGANGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!
moto tercampak~
kete kancil tadi berpusing 2x~
memang aku tgk live siotttt..depan mata...
aku terus stop dengan emergency light, terus lari kat mamat moto tuh..
amik kau..menggigil2 satu badan dia..
kancil tadi elok je keluar dari kereta dorang~
then aku pon terus call 999.
bawah ni gambar yang sempat aku snap..


ni masa ambulance dari serdang dah sampai..

moto lagenda yang da senget segala2nya..



kereta kancil aku tak sempat nak snap..jauh sangat tercampak nye..malas nak g.. :P

so..daripada kejadian yang berlaku depan mata aku nihhh...ada pengajaran disitu ok..

  1. Jangan langgar lampu isyarat.
  2. walaupun lampu isyarat tu hijau, tak semestinya korang kene pecutttt...ce slow kan sikit kereta tu...bukan susah pun kan..:)
so..renung2kan lahh dan selamat memandu dengan selamat~

^_^



Monday, May 9, 2011

Poning + Bosan

Bosan!!
Nak Cont degree..
tapi tak tau nak masuk mana~
IPTA or IPTS
ipta memang lambat nak tunggu
ipts pulak bulan 6, tapi mahal nak mampos
ke nak kerja je??then buat part time degree
~_~
any suggestions?

Friday, May 6, 2011

Masquerade




Last college dinner untuk last sem
1st time aku datang college nye event..haha~
dinner ni bertemakan masquerade..
pic sume pakai enset je k~
malas nak bwk camera bosar-bosar
berat plak nak bawak..demam pon tak elok lg..T_T

pergghh~poyo gile..haha~

Meg dgn fesyen scottish dia..kate nak jadi prince mlm tu
tp suh naik stage maluuuuuuu~hahah~jgn mara ye meg..haha~


^_^

Thursday, May 5, 2011

Yooosshhh~



Yahoooooo!!!
habis gak aku kat KTT neh..tp Dip je ah..
pasni nak sambung degree lagi...

kepada semua lecturer-lecturer dan tenaga pelajar yang lain di KTT,
saya mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih,
kerana selama ini mengajar kami tanpa mengenal erti penat,
lagi-lagi student macam saya ni..selalu sgt laaa skip class..
hahahah~

meh tgk gambo2 mase sesi shooting for last sem student KTT,
tapi time ni aku tengah demam ok..so muka agak pucat.. T_T.
credit to Puva :)

my crazy bestfriends kat college ^_^
| Jay | Meg | aku |


| Puva | aku | lecturer comel :P | Meg |
| Sepet | Jay |

| Jay | Puva | aku |

| Sepet | Wan | Miss Asiah | Salam | Meg | aku |
| Jay | Yana | Fell |


muka aku pucat..damn
| sepet | Yana |

berapa lama da cari blazer yg fit ngan aku
~_~

Bersama Jay(Artis kat KTT)hahahah~

Ada gaya Lecturer tak aku??jiahahha!!




~SEKIAN~
~MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA~

Wednesday, May 4, 2011

Deserve To Be

video

this song is for someone ^_^

Deserve To Be

I dont know where to start
I dont want to say it
Cause I know Ill break your heart
You know I cant love you
The way that you deserve to be
The way that you deserve to be

I searched near and far
Got my waist in too deep
Did I have to try so hard
Just to find out what it means
I didnt want to hurt you
But it isnt what it seems
You deserve better than me

Youre a kind, kind soul
For being patient with my
Cold, cold heart

But in time I know
Youll find a good, good heart

I dont know where to start
I dont want to say it and
I dont want to break your heart
I just cant love you
The way that you deserve to be
The way that you deserve to be
The way that you deserve to be
The way that you deserve to be

Saturday, April 30, 2011

Mengapa lelaki kahwin lambat??

ok guys..ini hanyalah dari segi pendapat aku la kan...takde nak cakap pasal sape-sape ok..
so..macam aku..aku sekarang dah 24 tahun...dah TUA kot~Shit~
aku rasa sepatutnya umur 24 keatas sepatutnya dah boleh kahwin kan..
dah ada kerjaya..ada pendapatan tetap..
silap-silap dah boleh beli rumah..
Tapi apekandaya...aku tak abis belajar lagi ni..camne wehhhh??
Redha aje lah jawabnye..bagi aku just follow the flow.
ikut jela arah tuju mana yang kita dah pilih..
nak patah balik waktu memang tak lah kan..

Sekarang ni ramai yang cakap...
"ala..releks la..trend sekarang ni org kahwin lambat"


yang lain pulak cakap..
"ko dah 24 ni dah boleh kawin dah la.."

MANA SATU AKU PATUT DENGAR NI!!

Ntah la wehhh~penat aku nak dengar semua ni..
Tapi pada pendapat aku ...lelaki sekarang ramai yang kahwin lambat bukan sebab trend k~
sebab nye DUIT dan PEREMPUAN~

Masa bercinta dulu..perghhh..masing-masing cakap.."ala..duit tu tak penting lah,,yang penting kasih sayang i kat u tau.."<---PUI!!tak bole pakai..percaya la cakap aku neh~haha~

Duit penting ok...ko nak dating mana-mana pakai duit...nak beli kete...belanja awek...nak bergaya pakai smart-smart dating pun pakai duit...makan...toilet pon pakai duit tau...duit minyak...duit tol...duit parking kete..hah..merepek dah ni..hahaha~tapi betul kan...kalau ko tak ada duit..apa ko nak buat??TIDO KAT RUMAH JE LAH BODO~hahaha~tunggu gaji or loan masuk je..lol~ :P


Sebab kedua pulak perempuan..haha~jgn terasa pulak ye..aku tak cakap semua perempuan tau..ada setengah2 je yang macam ni kot..aku cakap ni dari segi pengalaman aku sendiri..perempuan ni byk yang memilih..nak lelaki yang ada kereta...hensem..ada gaya..ada segala-galanye lah senang..pendek cerita...perempuan ni nak pasangan nya tu ada "something" yg boleh dibangga kan..sebab perempuan ni kan suka cerita tentang bf diorang kat kawan-kawan diorang kan..bukan dekat kawan-kawan je...siap post kat facebook lagi...hahaha~membangga-bangga kan bf dorang belikan handbag MAHAL beribu beratus kemain lagi la kan...hahah~bangga bf dorang muka cam artis pon ada gak..wkakkkakka~pastu bangga bf dorang kaya...bf dorang COOL...bf dorang pandai dance(WTF)...bf dorang ahli sukan..haha~macam-macam lah dunia.. :P



so tu lah pendapat aku...susah dunia sekarang ni..belajar tinggi-tinggi mengharapkan dapat kerjaya yang bagus dan pendapatan yang lumayan untuk mencapai kebahagiaan..yang berjaya dgn bisness sendiri lagi best kan...untung laaaa~ ^_^
hal ni kalau nak dipikirkan memang semak la kepala hotak ni...
lagi-lagi ramai yang tny aku..

"naim awek sihat??"
aku ckp "mana ada awek..takde sape nak laa"
"ah..ko tipu...muka cmni xde awek...PUII!" hahaha~cam haram..
betul la...aku tak ada awek and malas do nak pikir pasal ni...
SEMAK!!

tggu lah aku abis belajar...kerja best-best...ada duit masyukk punya.(harap2 lah.. :P)
baru aku carik..hahah~silap2 kawin terus pun takpe..hahaha~

yoshhhh!!sampai disini saje lah aku membebel di waktu petang nih..hahah~
masa untung jogging!!! (gemuk da aku) ahahha.. :D
TATA!!!

jangan marah ek siapa2 yang terasa tuh...saje je nk meluahkan perasaan ni...tengah bosan kan..heheheheheh~
PEACE!! :P









Wednesday, April 27, 2011

Never Let Me Go


so~today i'm just staying at home doing nothing...
sangat membosankan..plan nak joging petang, dan-dan hujan pulak..sigh~
lepak rumah mengadap laptop satu hari ni..
layan movie la apa lagi kan...
so aku baru je lepas layan cerita "Never Let Me Go"
best juga cerita ni(skema giler ayat LOL)
cerita ni agak pelik and jiwang skit kot..haha~
bukan apa...aku tgk outfit dorang dalam movie ni best..VINTAGE!!yeahhh~haha~


lepas tu watak utama cerita ni Carey Mulligan
sebagai Kathy
mmg sangat COMEL!! :D
nak gf macam Kathy please!! :P haha~
so..cerita ni based on the best-selling novel karya Kazuo Ishiguro..
nak cerita banyak memang panjang lebar pasal cerita ni..so korang tengok lah sendiri ok ^_^
Tp aku bagi tahu awal-awal..cerita ni agak slow...siapa yang cepat mengantuk tu paham-paham lah ye..haha~


Tuesday, April 26, 2011

Im Happy for You

Oh ok...i think this is the time i have to stop thinking about her..and worried abour her~
sbb??sbb nye aku rasa dia dah happy with her life~
good for her right?
sooo000ooo00oo~im just keep smiling, and smiling, and.............. ^_^
haha~sekali sekala nak jiwang kan..ape salah nye..lala~
last word for you Cik N~
~Do the best for your life~
~I believe you can do it~
you are the only courageous woman I ever met
sumpah tak tipu

^_^

~Naim~

Monday, April 25, 2011

Hello~


hey hey~semalam aku tengok movie "Roommate", korang patut tengok..lagi-lagi yang stay asrama kan...cerita ni memang best, movie ni aku rasa lagi sesuai kalau perempuan yang tengok, sebab nya kan..kan perempuan kan selalu sangat nak berebut kawan...tengok sikit kawan rapat dia ada kawan baru..hah, mula la nak jealous..memang sesuai lah kaum-kaum hawa tengok cerita ni ya...haha~so..aku tak nak la cerita banyak-banyak pasal movie ni...kang tak best lah korang nak tengok nanti..kesimpulan nya..cerita ni MESTI tgk~memang best..10/10 aku bagi.. ^_^

Friday, April 22, 2011

Tuesday, April 19, 2011

Members Card : Expired??damn it!!



hyeee!!!
mari bercerita!!haha~
tiba-tiba teringat masa aku lunch dekat sushi king di Jusco..
Jusco mana aku tak ingat plak..haha~
Cerita nya bermula begini...
ada lah hamba Allah ni..aku panggil "Cik D" je lah ye dekat sini..
so..Cik D ni call aku pagi2...ajak teman buat keje kata nya..aku cakap lah...aku sengkek lah...
kereta pun minyak tengah kering...Cik D ni cakap..tak apa..dia payung(belanja lah maksudnya) minyak kereta...wahhh..terbaik la tu..aku pun demand lagi lah...aku suruh die payung lunch gak..haha..dia pon OK ajeee~tak ada hal kata nya~cantik lah~
then aku pon teman lah Cik D ni...sampai ke waktu lunch...kitorang pergi ke Jusco dekat-dekat situ lah...tak ingat nama tempat tu..
pusing punya pusing cari tempat nak melantak...dia ternampak billboard ada discount dekat Sushi King...dia pun ajak la lunch kat situ...pergh...memang murah..
satu piring sushi RM 2 jeee~
Tapi kena ada members card lahh baru boleh guna discount tu~
Cik D ni cakap dia ada members card..siap tunjuk lagi..haha~ok la tu kan..
makan punya makan smpai tak ingat dunia...ntah berapa piring kitorang bantai~
sampailah masa untuk bayarrrrrrrrrrr...
Cik D pon bagi lah members card dia kat casher...

dengan relaks nya casher itu berkata-kata :
"ops...sorry cik..members card cik dah expired lama dah ni...so harga sushi kena ikut normal price without discount...so semuanya RM60"

aku pun senyap jelah kan kat tepi counter casher tu..

Cik D pun berkata:"eh..yekeeeeeee...alamak..saya tak ada cash lahhh..macam mana yerrr..NAIM..ada cash dulu tak???".

WTF~dalam hati~
nasib baik dalam dompet aku ada RM40..
aku 20 cik D 20...sepanjang perjalanan balik tu..memang sumpah aku senyap tak cakap apa..
dah la aku tengah SENGKEK...kalau aku tau aku tak nak follow kau lah Cik D oiiii!!!
~kepada Cik D~
20 hengget aku manaa!!!hahahah~damn it!!
nasib baik kau sedara aku lahhhh!!!so aku halal jelahh~
baru-baru ni kata nak belanja KEPSI (KFC)hahah~
akan ku tuntut!!!hahahahahaa!!!(gelak jahat)



Monday, April 18, 2011

Twickheads-Guris

Ku percaya padamuMenghulurkanmuOh... tanganku
Ku percaya padamu
Ku turutimu
Oh... hendakmu

Kau mengkhianati aku
Kau permainkan perasaankuKau menikam dan meludahkuKau dekatkanWarnamu

Sendiriku menangisMenangis dalam kekecewaanKu sendiriMenangisku ku menangisMenangis dalam keseoranganOh...

Sendiriku pelajariPengalaman hidup sendiriKu sendiriRelakan relakanAgarku mampu berdiri sendirian...

Mawar Khayalan

Kawan...
korang msti ada kawan kan??ramai x??.
Tapi nak carik kawan yang susah senang sama2 mmg susah..maybe 1 dalam sejuta pon payah nk jumpe...haha~kawan yg menyusahkan mmg ramai..berlambak2..
Tp nk buat mcm mana kan..
Aku??yup...aku ada sorang kwn yg mmg susah senang sama2..bila susah carik aku..bila senang pon carik aku nk share senang dia..best kan??huhu~
Tp tu dulu punya cite..Kwn yg aku maksudkan tu awek aku..tp dulu lah...skang die da ade bf lain dah...haha~aku redha..sbb aku yg buat keputusan mcm tu..untuk kesenangan die gak..^_^
Bagi aku die adalah kawan aku dunia akhirat..walaupun skang aku da tersangat jarang contact die..yelahhh..dia dah ada bf kan..buat ape nk kacau~
tp seriously aku mmg rindu sgt kat die..hahaha~bpk ah..jiwang giler..
mampuih la..blog aku..(bak kata sepet dak kolej aku)wkakkakak~
Rindu giler kot kat die..cam haram rindunye..hahah~
tp tu ah...aku sangat2 bersalah ngan die...
terpaksa buat keputusan yg bodoh bg aku..
tp terbaik untuk dia..skang dia da ade bf yg lg terbaik dari aku~
aku happy tuk kau lah "cik N" huhu~
And sampai skang aku takde jumpa lagi kwn n gf yg macam dia..
yup..aku penah couple dgn beberapa org..uish..bunyik mcm playboy je kan..hahah~
tp tak salahkan..nak cari pasangan yg betul2 sesuai kot..igt senang??
kawan pon ramai..kawan kolej..kawan futsal..kawan melepak..berlambak2 kawan aku..
tp tu lah...dia je yg aku rasa terbaik.. ^_^
"Cik N"

satu2 nya pic "cikN" yg aku ada..






Sunday, April 17, 2011

Mari Mengemas.....

perghhh...hari ni mmg xcukup tido..
dengan tak cukup tido nye boleh pulak mak aku suruh pegi rumah akak aku..
tolong mengemas katanya...rumah baru la kata kan...
nak tak nak kena jugak tolong...
memang tak boleh blah...mata dah merah giler dah dengan tak cukup tido..
adoiiii...tp takpe la...kesian kat mak bapak aku..
dorang semangat nak mengemas...dah tua2 kompem dorang tak larat..
tolong ikhlas dapat pahala..IKHLAS ke???(tangan didada mata ke atas) =.=
dengan kepala botak nye..releks je..
hah..ni la rumah akak aku...ntah bila nak siap kemas nye ntah..

Saturday, April 16, 2011

Blur......

haizzz......hari ni still xleh tido..dah 11.00pagi still berjaga mengadap laptop ni ha...apo nak jadi dengan ko ni naim oiiii...hahaha~bukak blog tak tau nak tulis apa...haha~baru nak berjinak2 dgn blog...tgk ramai je buat blog mcm best..best ke???rasa cam baget hot pon ada...wkakakakak~apa-apa aje lahhhh...layan kn ajeeeee~ ^_^